Ainutlaatuisia elämyksiä Suomen­hevosen seurassa!

Kokous-, matkailu- ja juhlapalvelut sekä hevosten monipuolinen hoito ja käyttö ovat ydinosaamistamme.
Tarjoamamme ihmisille virkistäytymispaikan ja hevosille hyvän kodin.

Tilallamme on erilliset kokoustilat, juhlahuoneisto, moderni luhtiaitta majoitukseen sekä saunatilat. Hevosille on tarjolla kesälaitumia, tallipaikkoja sekä pihattotilaa. Lisäksi meillä on hevossiittola keinosiemennyspalveluineen ja omat siitosoriit.

Hevosia voidaan käyttää maastoratsastukseen ja kärryjen vetäjinä. Tilan ympäristössä on erinomainen ratsastusreitistö.

Historia

Kylämäen hevostilan kytkökset historiaan ovat vahvat. Heikolan kylä, jolla Kylämäki sijaitsee, juontaa juurensa 1300-luvulla asuneesta isännästä, Heikolan Heikistä. Nykyisen Kylämäen hevostilan kantatila Unki halottiin veljesten kesken 1500-luvun lopulla ja nykyisen suvun haltuun tila on tullut 1703. Kylämäki sukunimeä alettiin käyttää 1800-luvulla ja nykyiset isännät ovat kymmenettä sukupolvea ja yhdennettoista isännät tilalla.

Nykyisellään tilalla keskitytään Suomenhevosten jalostukseen ja käyttöön, hevosten kuntoutukseen, sekä broilereiden kasvatukseen. Tilan pelloilla kasvatetaan ruokaa eläimille ja Kylämäen toiminta on laajentunut hevostentoimintojen lisäksi maaseutumatkailuun, kokous- ja juhlapalveluun sekä tammanmaitokosmetiikkaan. Juuria kunnioittaen 2000-luvulla tilausravintolaksi remontoitu tilan toinen päärakennus on nimetty Unkiksi.