Maasto­ratsastus

Maastoratsastusta suomenhevosten seurassa

Maastoratsastukset ovat mukavia ja tarjoavat unohtumattomia luontoelämyksiä. Hevosemme ovat rauhallisia ja helppoja Suomenhevosia. Sinulla ei siis tarvitse olla vuosien ratsastuskokemusta osallistuaksesi!

Voit valita muutaman tunnin maastoratsastuksen tai pidemmänkin vaellusratsastuksen. Eri pituiset reitit sijaitsevat lähimaastoissa ja tarjoavat jokaisen makuun jotakin: luonnonrauhaa, mutta myös menevää matkantekoa varmasti mukavassa seurassa.

Maastoratsastukset suoritetaan hiljaisilla kyläteillä, peltoteillä ja metsäpoluilla. Hevosvaellus on kaksipäiväinen ja yöpyminen tapahtuu tilan luhtiaitassa 2 hengen huoneissa. Voit tulla yksin tai kaveriporukalla. Kaikille räätälöidään oma elämyksellinen hevosmatka!

Kaikki maastohevosemme ovat kilttejä ja helppoja käsitellä, joten ne sopivat niin alkeisratsastajalle kuin kokeneemmallekin.

Hevoset ovat tottuneet liikkumaan niin yksin kuin porukassakin, tasaisella ja vaihtelevissa maastoissa. Ne ovat tottuneet myös liikenteeseen. Hevosemme toimivat pienillä avuilla ja rakastavat rennon letkeitä maastolenkkejä.

Maastoratsuinamme toimivat:

Assia Klaari ”Assi”

Tuhkimon Volga ”Volga”

Tillin Tillikka ”Tilli”

Öörfiila ”Fiila”

Äitin Plikka ”Plikka”

Wiviera ”Venni”

Vieskatar ”Viska”

Siron Sopu ”Sopu”

Cirkus Härdelli ”Cirkus”

Hinnat

4–10 henkilön ryhmät:

1 h 40€/hlö, 2 h 60 €/hlö, 3 h 80 €/hlö, 1/2 pv retki sis. eväät taukopaikalla (n. 5 h) 120 €/hlö

2 hengen maasto 100 €/h, kokemattomien maasto 1 h 50 €/hlö

Aikaa on hyvä varata puoli tuntia ennen ja jälkeen maaston. Hevosia pääsee halutessaan satuloimaan itse, samoin purkamaan ja palauttamaan vuodenajan mukaan, joko laitumelle tai pihattoon.

Kysy myös pidempiä lenkkejä esimerkiksi niin, että aamupäivällä ratsastetaan pari-kolme tuntia, välissä lounas ja lepohetki sekä ihmisille, että hevosille. Lounaan jälkeen uuteen maastoon lähtiessä rahastetaan päivän aikana vain yhden kerran ”ensimmäinen tunti”.

Yhdelle ihmiselle maastoratsastuksia ei järjestetä, mutta siitä useammalle kyllä. Järjestämme kuitenkin vaihtelevasti avoimia maastoratsastuksia, joihin voit saapua myös yksin.

Seuraa Facebook-ilmoitteluamme tai ole yhteydessä suoraan, jos avoimia maastopäiviä ei toivomallasi hetkellä ole tarjolla!

Maastoratsastukselle saavutaan ratsastuskoululle, osoite: Heikolanranta.