Tammanmaito

Tammanmaitotuotteilla on pitkä historia Keski-Aasiassa. Aasian arojen paimentolaiskansat ovat valmistaneet tammanmaidosta jo vuosisatoja kumissia, joka on maidosta käyttämällä valmistettu terveysjuoma.

Ensimmäiset kirjalliset maininnat tammanmaidon käytöstä ovat jo 400-luvulta ennen ajanlaskumme alkua ja sen parantavaan vaikutusta ovat tutkineet useat historian suurmiehet.

Keski-Aasiasta tammanmaidon käyttö levisi Keski-Eurooppaan ja Venäjälle. Suomessa tammanmaitoa on käytetty vielä maailmansotien aikaan äidinmaidonkorvikkeena ja vahvistamaan vakavien sairauksien uuvuttamia ihmisiä.

Hevosen maito on proteiinikoostumukseltaan hyvin lähellä ihmisen maitoa, luontaisen antiseptinen terveystuote.

Valitettavasti verkkokauppamme on tällähetkellä suljettu muutostöiden takia, joten pyydämme teitä olemaan suoraan yhteydessä Elina Kylämäkeen puh. 044 484 5800, kiitos!

Kylämäen hevostila on edelläkävijä suomalaisessa tammanmaidon tuotannossa, ja tällä hetkellä tila tuottaa tammanmaitokosmetiikkaa. Toistaiseksi myynnissä on tammanmaidosta valmistettua ihovoidetta ja palasaippuaa.

Voide 24 € ja saippua 10 €. Käsin virkattu saippuapussi 20 €.

Ihovoiteessa ja saippuassa tuoksuvat rosmariini ja sitrus. Tuoksut tulevat eteerisistä öljyistä. Molemmat sopivat erinomaisesti suomalaiselle kuivuuteen taipuvalle iholle ja mm. atoopikoille.

Voide imeytyy hyvin, eikä kirvele edes rikkonaista ihoa. Molemmat tuotteet ovat hyvin riittoisia.

Käsin virkattua saippuapussia voidaan käyttää myös pesulappuna. Käytön jälkeen saippuan voi ripustaa kuivumaan.

Uusia tuotteita kehitteillä

Tammanmaito on Suomessa edelleen aika tuntematonta, mutta asiakkaiden kokemukset rohkaisevat jatkamaan tuotekehittelyä. Kliiniset tutkimukset antavat näyttöä tammanmaidon hyödyistä mm. vastustuskykyä voimistettaessa autoimmuunisairauksien tukihoitona ja ruuansulatusta parantavana aineena.

Käyttökokemuksia

Asiakkaamme Marja Nenola etsi apua ihottumaansa ja löysi netistä Kylämäen hevostilan tammanmaitopohjaisen ihovoiteen Hummelin. Kokeilu oli ilmeinen menestys, kuvissa näkyy hoitotulos vain yhden vuorokauden käytön jälkeen.

Tammanmaitovoide sopii kaikille ihotyypeille ja rauhoittaa selvästi kutisevaa ja atooppista ihoa.

Kokeile sinäkin ja hoida ihosi kuntoon!