Tammanmaitotuotteet

Tammanmaitotuotteilla on pitkä historia Keski-Aasiassa. Aasian arojen paimentolaiskansat ovat valmistaneet tammanmaidosta jo vuosisatoja kumissia, joka on maidosta käyttämällä valmistettu terveysjuoma. Ensimmäiset kirjalliset maininnat tammanmaidon käytöstä ovat jo 400-luvulta ennen ajanlaskumme alkua ja sen parantavaan vaikutusta ovat tutkineet useat historian suurmiehet. Keski-Aasiasta tammanmaidon käyttö levisi Keski-Eurooppaan ja Venäjälle. Suomessa tammanmaitoa on käytetty vielä maailmansotien aikaan äidinmaidonkorvikkeena ja vahvistamaan vakavien sairauksien uuvuttamia ihmisiä. Hevosen maito on proteiinikoostumukseltaan hyvin lähellä ihmisen maitoa, luontaisen antiseptinen terveystuote.

Kylämäen hevostila on edelläkävijä suomalaisessa tammanmaidontuotannossa ja tällä hetkellä tuottaa tammanmaitokosmetiikkaa. Toistaiseksi myynnissä on tammanmaidosta valmistettua ihovoidetta ja palasaippuaa, vuoden 2019 aikana on tarkoitus saada valmiiksi tuotantotilat tammanmaidon elintarvikekäyttöön. Tammanmaito on Suomessa edelleen aika tuntematonta, mutta asiakkaiden kokemukset rohkaisevat jatkamaan tuotekehittelyä. Kliiniset tutkimukset antavat näyttöä tammanmaidon hyödyistä mm. vastustuskykyä voimistettaessa autoimmuunisairauksien tukihoitona ja ruuansulatusta parantavana aineena.

Ihovoiteessa ja saippuassa tuoksuina ovat rosmariini ja sitrus, tuoksut tulevat eteerisistä öljyistä. Molemmat sopivat erinomaisesti suomalaiselle kuivuuteen taipuvalle iholle ja mm. atoopikoille. Voide imeytyy hyvin, eikä kirvele edes rikkonaista ihoa. Molemmat tuotteet ovat hyvin riitoisia. Tilaa omasi yhteydenottolomakkeemme kautta, tai tule testaamaan paikan päälle.

Tykkää sivustamme Facebookissa ja pysyt ajantasalla!