Leirit ja kurssit

Valitettavasti verkkokauppamme on tällä hetkellä suljettu muutostöiden takia, joten pyydämme teitä olemaan suoraan yhteydessä Elina Kylämäkeen puh. 044 484 5800, kiitos!

Kylämäen hevostilalla järjestetään vuosittain kymmeniä leirejä ja -kursseja kaikenikäisille, niin vasta-alkajille, kuin pidemmällekin ehtineille.

Tapahtumista ilmoitamme Facebook-sivuillamme

Mikäli sinulla on porukka kasassa, ota yhteyttä, niin räätälöidään teille sopiva kurssi tai leiri!

info@unki.fi tai Puh. 044 484 5800/Elina

Menneitä tapahtumia

Ratsastusjousiammunnan treenikurssi 16.1.2021

Tervetuloa ratsastusjousiammunnan hauskaan maailmaan!

Tällä koko päivän kestävällä kurssilla pääset treenaamaan ratsastusjousiammuntaa, sekä maasta- kuin myös hevosen selästä käsin tehokkaasti ja hauskasti. Saat halutessasi kokeilla erilaisia jousiviineitä ja jousia, tai osallistua ihan vaan omilla kamppeilla. Ei väliä ammutko peukulla, välimeren otteella, persialaisella, slaavilla – Katariina pystyy auttamaan näissä kaikissa.

Kurssi sopii sinulle, jolla on jo vähintään alkeiskurssi käytynä tai vastaavat taidot (alkeiskurssi tarjolla 10.1.!)

Käytössämme on Kylämäen hevostilan ihastuttavan kiltit suomenhevoset (painoraja n. 90 kg) sekä hulppea 80 metrinen maneesi. Opettaja kurssilla toimii lajin Suomen pioneereja, positiivinen ja kansainvälisestikin kokenut ammattivalmentaja Katariina Cozmei.

Aloitamme kurssin klo 10 kokoontumalla maneesiin, jossa tutustumme monipuolisesti lajissa käytettäviin tekniikoihin ja harjoittelemme turvallista sekä tehokasta ampumista maasta käsin. Sen jälkeen nautimme lounaan ja vatsat pullollaan satuloimme hevoset. Harjoittelemme sekä lajissa tarvittavaa ratsastusasentoa, että ampumista ratsain osallistujamäärästä riippuen,yhdessä tai kahdessa ryhmässä. Kurssi päättyy noin kello 17 kahvilla ja jälkipalaverilla, jossa jokainen saa myös kotiläksyjä.

Kurssi sopii kaikille vähintään 10-vuotiaille perusratsastustaidot omaaville ratsastajille, joilla vähintään lajin alkeiskurssin taidot entuudestaan. Käytämme kurssilla omaa kypärää. Muistathan covid19-tilanteen: hyvä käsihygienia sekä sopivat välimatkat.

Kurssin hinta on 140 €, joka sisältää koko päivän opetuksen, hevosvuokran, maneesimaksun sekä tarvittavat lainavälineet ja herkullisen ravintolalounaan. Voit toki tulla kurssille myös omalla lajiin soveltuvalla hevosellasi tai ja omilla ratsastusjousiammuntaan soveltuvilla välineillä eli hevosjousella sekä taulukärkisillä nuolilla (Kysy tarkemmat speksit kata@iberico.fi jos et tiedä ovatko välineet sopivia).

Mukaan mahtuu vain 8 nopeinta, joten varaa paikkasi pian kata@iberico.fi.

Tervetuloa Kylämäkeen!

Ratsastusjousiammunnan alkeiskurssi lyhytkurssina 10.1.2021

Tervetuloa tutustumaan ratsastusjousiammunnan hauskaan maailmaan!

Iltapäivän lyhytkurssilla pääset tutustumaan lajissa käytettäviin ammuntatekniikoihin turvallisesti, ergonomisesti ja hauskasti! Sen jälkeen pääset myös kokeilemaan lajia hevosen selästä käynnissä, ravissa sekä laukassa oman ratsastustaidon ja innon mukaan.

Kurssi sopii myös ”uusvanhoille” eli lajin pariin palaaville, jotka haluavat aloittaa rauhallisesti alusta uudestaan.

Käytössämme on Kylämäen hevostilan ihastuttavan kiltit suomenhevoset (painoraja n. 90 kg) sekä hulppea 80 metrinen maneesi. Opettaja kurssilla toimii lajin Suomen pioneereja, positiivinen ja kansainvälisestikin kokenut ammattivalmentaja Katariina Cozmei.

Aloitamme kurssin klo 14 kokoontumalla maneesiin, jossa tutustumme lajissa käytettäviin välineisiin ja harjoittelemme turvallista ampumista maasta käsin. Sen jälkeen satuloimme hevoset, ja harjoittelemme sekä lajissa tarvittavaa ratsastusasentoa että ampumista ratsain. Kurssi päättyy noin kello 17.
Kurssi sopii kaikille vähintään 10-vuotiaille perusratsastustaidot omaaville ratsastajille. Käytämme kurssilla omaa kypärää. Muistathan covid19-tilanteen: hyvä käsihygienia sekä sopivat välimatkat.

Kurssin hinta on 90 €, joka sisältää opetuksen, hevosvuokran, maneesimaksun sekä tarvittavat lainavälineet. Voit toki tulla kurssille myös omalla lajiin soveltuvalla hevosellasi tai ja omilla ratsastusjousiammuntaan soveltuvilla välineillä eli hevosjousella sekä taulukärkisillä nuolilla (Kysy tarkemmat speksit kata@iberico.fi jos et tiedä ovatko välineet sopivia).

Mukaan mahtuu vain 8 nopeinta, joten varaa paikkasi pian kata@iberico.fi.

Tervetuloa Kylämäkeen!

Irina Kokon treenit Kylämäessä 3.1.2021

Irina Kokko valmentaa este – ja kouluratsastuksessa.

Esteillä ryhmäkoko max 4.

Hinta 35 € + maneesimaksu 10 €.

Kouluryhmät 3–4 ratsukkoa 35 €.

Paritunti 30 min. (itsenäinen verryttely) 35 € + maneesimaksu 10 €.

Mahdollisuus lainata myös Kulta-ahon tai Kylämäen opetushevosia. Kysy hinta erikseen!

Ilmoittaudu 040 822 9324 ja Kylämäen hevosia käyttävät suoraan Kylämäkeen.

Ryhmät tason mukaan.

Ratsastajalla voi olla mukana hoitaja, mutta muuta yleisöä emme voi ottaa paikalle.

Tervetuloa!

Kehonhallintakurssi ratsastajille 27.– 28.12.2020

Kurssi kaikille oman kehonhallinnan kanssa kamppaileville ratsastajille, jotka haluavat oppia tekemään selässä vähemmän ja pyrkiä kohti hevosystävällisempää tapaa ratsastaa.

Ensimmäinen päivä startataan lounaalla klo 12 ja käydään läpi teoriaa. Päivän ensimmäinen osio tapahtuu ilman hevosia jumppapallojen ja erilaisten harjoitteiden avulla.

Tämän jälkeen kahvitellaan ja lähdetään viemään oppeja käytäntöön, maksimissaan neljän henkilön ryhmissä. Päivä päättyy illalliseen ja sitä seuraa vapaamuotoinen saunominen sekä paljuilu hyvässä seurassa.

Toinen päivä alkaa aamiaisella, jonka jälkeen käydään läpi taas teoriaa ja erilaisia harjoitteita sekä kerrataan jo opittua.

Lounaan jälkeen ratsastetaan jälleen samoissa ryhmissä ja tehdään harjoituksia toiveiden mukaisesti. Kurssi päättyy klo 17 loppupalaveriin ja kahviin.

Ohjaajana Centered Riding level I-ohjaaja Minttu Vanhanen.

Kurssille voi osallistua joko vain toisena päivänä tai molempina päivinä.

Kurssin hinta sunnuntai 140 €, maanantai 110 €. Plus yöpyminen 55 €.

Ilmoittaudu Elinalle 044 484 5800, info@unki.fi.

Montéleiri 5. – 6.12.2020

Kuva: Kylämäen hevostila

Hinta 260 € sisältäen majoituksen, aamiaisen x2, lounaan x2, illallisen, välipalan, saunan, paljun sekä opetuksen ja opetusmateriaalin sekä Kylämäen Hevostilan vakuutuksen.

Kurssihintaan sisältyy hevonen sekä varusteet, mutta myös omalla hevosella on mahdollista osallistua.

Jäsenhinta Suomen montéohjastajat ry:n tai Raviurheilun nuorisotoiminnan jäsenille 230 €.

Kuunteluoppilaita otetaan, mikäli koronarajoitusten myötä jää paikkoja.

Hinta kuunteluoppilaille on 60 € (SMO tai Raviurheilun nuorisotoiminnan jäsenet 50 €) per päivä, johon sisältyy teorian sekä käytännön harjoitusten seuraaminen.

Esite. (Klikkaa kuvaa.)

Suomen Montéohjastajat ry, Suomen Hippos ry ja Kylämäen Hevostila järjestävät yhteistyössä montéleirin 5.–6.12.2020.

Kurssin alaikäraja on 15 vuotta.

Leiri soveltuu kaikille perusratsastustaidon omaaville ratsastajille.

Ohjaajana leirillä toimii montéspesialisti Sanna Riikonen, joka on ollut maailmankuulun ohjastajan Phillippe Masschaelen opissa Ranskassa ja kilpaillut eri maissa ympäri Eurooppaa.

Harjoituksissa keskitytään volttaukseen, ratsastusasentoon, ohjastajan kunnon ylläpitämiseen ja kehittämiseen sekä henkiseen valmennukseen. Eri kilpailutilanteita käydään läpi teoriassa.

Ohjaaja pitää loppupalaverin ja antaa yksilöllisen palautteen leirin päätyttyä. Tarvittaessa käytettävissä on myös uusi iso maneesi.

Sitovat ilmoittautumiset 23.11.2020 mennessä.

Varausmaksu 80 € maksetaan heti ilmoittautuessa, loput 4.12. mennessä.

Leirille otetaan rajattu määrä osallistujia. Leirille on mahdollista saapua jo perjantai-iltana lisämaksusta, kysy Elinalta.

Toiminta järjestetään koronaohjeistuksia noudattaen. Järjestäjät pidättävät oikeuden mahdollisiin muutoksiin sekä leirin perutukseen.

Ilmoittautumiset sekä lisätiedot:

Kylämäen Hevostila
Elina Kylämäki
044 484 5800
info@unki.fi

SMO ry
Nora Järvinen
0400 789 343
ravike000@gmail.com
www.monteohjastajat.com

Sanna Riikonen
(opetuksen sisältö)
050 369 3355
sannariikonen2019@gmail.com

Suomen Hippos ry
Helena Hyvämäki-Mäenpää
040 6464 609
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi
www.hippos.fi

Working Equitation & klassinen ratsastus 28.11.2020

Kuva: Iberico Finland

Kurssin hinta on 140€, mikä sisältää opetuksen sekä hevosvuokran/maneesimaksun.

Kurssille mahtuu max 10 osallistujaa.

Varaa paikkasi Facebookissa.

Lisätiedot kata@iberico.fi

Tervetuloa Working Equitation -kurssille, joko Kylämäen hevostilan omilla kilteillä suomenhevosilla tai omalla hevosella.

Tällä kurssilla perehdymme sekä Working Equitationin perustehtäviin, että hevosten biomekaniikkaan ja jumppaamiseen mukavien sekä innostavien harjoitusten kautta, yksilöllisesti kunkin ratsukon innostuksen ja olemassa olevien resurssien mukaisesti.

Kurssi alkaa kello 09.30 rakentamalla rata maneesiin, jossa käymme läpi samalla hiukan lajin teoriaa sekä tulevien harjoitusten teoriaa.

Teorian ja radan rakennuksen jälkeen satuloimme hevoset, ratsastamme ensimmäisen ryhmän kanssa.

Noin kello 12 syömme maittavan lounaan, jonka jälkeen noin kello 13 lähdemme taas tallille ja jatkamme ratsain tehtäviä harjoituksia. Kurssi päättyy hevosten hoitoon sekä tehtävien purkuun keskustelemalla. Kylämäkeen viikonlopuksi jääville päivälliseen.

Kurssi sopii sekä sinulle, joka kokeilet lajia ensimmäistä kertaa, että jo enemmän treenanneille sekä kaiken tasoisille hevosille.

Opettajana kurssilla toimii lajin pioneeri, ammattivalmentaja Katariina Cozmei.

Inspiraatiokurssi kekrihengessä! 31.10.2020

Kuva: Iberico Finland

Tämän hulppean kurssipäivän hinta kaikkine herkkuineen on 150 € joka sisältää opetuksen lisäksi hevosvuokran, maneesimaksun, kaikki ruoat sekä rutkasti inspiraatiota syksyn pimeneviin päiviin!

Voit osallistua myös omalla hevosellasi.

Kurssille mahtuu 8 nopeinta. Nappaa oma paikkasi Facebook-sivultamme tai osoitteesta kata@iberico.fi.

Tervetuloa mahtavalle ”kekrikurssille” Kylämäen hevostilalle!

Pyhämiesten päivän kunniaksi tarjolla ihastuttava inspiraatiokurssi vaativaan makuun:

Päivä alkaa saapumalla kello 10 pihapiirissä olevaan Unki-ravintolaan, jossa nautimme aamupalan höyryävän kahvin ja teen sekä alkukeskustelun kera.

Käymme samalla läpi mitä lajeja tai asioita kukin kurssilainen haluaisi harjoitella. Lajivalikoimassa klassinen kouluratsastus, maasta käsin työstämisen eri tapoja, working equitation, ratsatusjousiammunta, ratsastusmiekkailu sekä erilaiset ratsukoiden vuorovaikutushaasteet ja -keinot.

Aamiaisen jälkeen siirrymme ulos / talliin / maneesiin kelin mukaan tekemään inspiroivia ja hauskoja harjoituksia maasta käsin.

Syömme runsaan ”kekrilounaan” jonka jälkeen onkin hyvä lähteä vatsat pullollaan harjaamaan ja satuloimaan Kylämäen ihastuttavia suomenhevostammoja.

Kun madamet ovat kammattuina, siirrymme maneesin suojiin hevosten kanssa. Ratsastamme pienryhmissä tai pareittain osallistujamäärän sekä valittujen harjoitusten mukaan.

Kurssin päätteeksi hoidamme uljaat ratsumme iltapuulle ja jotta kekrikokemus olisi täydellinen, sen jälkeen nautimme itse vielä päätöskakkukahvit loppukeskustelun merkeissä.

Kurssilla opettajana toimii hevosalan moniosaaja, ammattivalmentaja Katariina Cozmei

Working Equitation & klassinen ratsastus 16.10.2020

Kuva: Iberico Finland

Tervetuloa Working Equitationin iltakurssille, joko Kylämäen hevostilan omilla kilteillä suomenhevosilla tai omalla hevosella.
Iltakurssilla perehdymme sekä Working Equitationin perustehtäviin, että hevosten biomekaniikkaan ja jumppaamiseen mukavien sekä innostavien harjoitusten kautta, yksilöllisesti kunkin ratsukon innostuksen ja olemassa olevien resurssien mukaisesti.
Kurssi alkaa kello 16 rakentamalla rata maneesiin, jossa käymme läpi samalla hiukan lajin sekä tulevien harjoitusten teoriaa. Kurssi sopii sekä sinulle, joka kokeilet lajia ensimmäistä kertaa, että jo enemmän treenanneille sekä kaiken tasoisille hevosille.
Teorian ja radanrakennuksen jälkeen satuloimme hevoset, ja ratsastamme 1–2 ryhmässä osallistujamäärän mukaan (kurssilla minimi 4 kurssilaista, max 8) Opettajana kurssilla toimii lajin pioneeri, ammattivalmentaja Katariina Cozmei.
Kurssin hinta on 90 €, joka sisältää opetuksen sekä hevosvuokran/maneesimaksun.
Kurssille mahtuu 8 osallistujaa. Varaa oma paikkasi Facebook-sivullamme.
Lisätiedot kata@iberico.fi

CMAS- introkurssi 4.10.2020

Kuva: Iberico Finland

Hinta

Kurssin hinta joko Kylämäen hevosella, tai omalla hevosella on 130 €, mikä sisältää opetuksen, hevosvuokran/päiväkarsinan, lounaan ja tarvittavien aseiden vuokran, jos sinulla ei vielä ole omaa (tarkista laji-infosta www.kallonen.eu, mitkä ilma/airsoft aseet ovat sallittuja) sekä muut tarvikkeet ja maneesimaksun.

Ilmoittautuminen

Kurssille mahtuu vain 8 osallistujaa, joten ole nopea!

Turvallisuussyistä emme ota tällä kertaa kuunteluoppilaita.

Kurssi sopii perusratsastustaidon hankkineille ratsastajille. Käytämme ratsastusharjoituksissa kypärää.

Lisätiedot: kata@iberico.fi

Ilmoittaudu Facebookissa. Vastaa samalla kolmeen kysymykseen (mm. erityisruokavaliot).

Tervetuloa CMAS- introkurssille!

Kyseessä on Suomessa vielä uusi laji ja varioitu versio USA:ssa suositusta Cowboy Mounted Shootingista lisäämällä nimeen Air: Suomessa ammumme ilmapalloja hevosen selästä airsoft – tai ilmapistooleilla. Lajista lisätietoja www.kallonen.eu

Saman linkin takaa löytyvät ilmaiset verkkokurssit lajiin alkuun pääsemiseen; lajin teoria sekä lajissa käytettävien aseiden turvallinen käyttö. Suosittelemme ja suorastaan vaadimme, että suoritat lajin ilmaisen teoriaverkkokurssin ennen tälle introkurssille tuloa.

Kouluttajana kurssilla on ase- ja lajiopetuksesta vastaava lajin isä sekä mm. Poliisin ampuma-asekouluttaja Kari Kallonen, joka tuo mukanaan lajissa tarvittavat aseet ja tarvikkeet.

Hevospuolen koulutuksen hoitaa kurssilla Katariina Cozmei; ratsastus- ja urheiluvalmentaja, pitkän linjan ratsastusalan ammattilainen sekä ratsastusjousiampuja.

Kurssipäivän kulku:
12.00 Kokoontuminen ja teoriakeskustelu, aseiden ja turvallisuusnäkökohtien läpikäyminen. Tämän jälkeen tutustutaan aseiden turvalliseen käyttöön käytännössä.
13.00 Lounas (ilmoita erityisruokavaliot).
14.00 Siirrymme satuloimaan Kylämäen kiltit suomenhevoset (painoraja noin 90 kg) jonka jälkeen siirrymme maneesiin. Rakennamme radan, ja alamme siedättää hevosia lajissa kuuluviin ääniin.

Kyseisillä hevosilla on ammuttu jousella ja tehty vaikka mitä, joten tästä tulee tuskin ongelma. Suurin ääni kuuluu ilmapallon rikkoontumisesta. Hevosten siedättäminen ja opettaminen on osa kurssia, joten jos haluat opettaa lajiin oman hevosesi, tiedät minkälaiset toimintatavat ovat kaikille osapuolille turvallisia ja eettisiä.

Ratsastusharjoitukset tapahtuvat kahdessa ryhmässä.

Kurssi päättyy noin kello 17.

Syyskuun suomenhevosvaellus 20.9.2020

Syyskuun suomenhevosvaellus Marttilan syksyisessä maalaismaisemassa!

Vaelluksen kesto on neljä tuntia, johon sisältyy evästauko (kahvi/tee, sämpylä).

Etenemme retkellä reippaassa tahdissa kaikissa askellajeissa, joten retki soveltuu parhaiten aktiiviharrastajille.

Retken hinta 105 €. Saapuminen tallille klo 9.

Sitovat ilmoittautumiset info@unki.fi tai Elinalle puh.044 484 5800.

Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä!

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa!

Ratsastusjousiammunnan iloa Kylämäessä! 20.9.2020

Kuva: Iberico Finland

Kurssille mahtuu 10 osallistujaa, joten ilmoittaudu nopeasti tapahtumaan Facebook-sivullamme tai laita sähköpostiviesti osoitteeseen kata@iberico.fi

Alkeiskurssille sopivat kaikki perusratsastustaitoiset ja lajista kiinnostuneet henkilöt, sekä jos haluaa tulla kertaamaan ns. ”alusta uudelleen”.
Jatkokurssi sopii sinulle, joka olet käynyt jo jonkin alkeiskurssin ratsastusjousiammunnan parissa tai hankkinut itsenäisesti vastaavat taidot.
Voit osallistua kurssille myös omalla hevosellasi.

Tervetuloa ratsastusjousiammuntakurssille Kylämäen ihanilla ja kilteillä suomenhevosilla!

Kelikään ei haittaa menoa – peltoradan lisäksi käytössämme on 80 metriä pitkä hulppea maneesi.

Kurssi on jaettu tuttuun tapaan kahteen osaan, jotta sekä aloittelijat, että jatkajat pääsevät jouhevasti mukaan meininkiin.

Alkeiskurssi/kertaus alkaa klo 10. Tutustumme ensin lajissa käytettäviin varusteisiin ja perustekniikoihin. Jo jonkin alkeiskurssin käyneet voivat saapua paikalle klo 11.00, ja jatkamme harjoituksia yhdessä.

Kello 12.30 siirrymme tilavaan ruokasaliin nauttimaan lounaan, jonka jälkeen satuloimme hevoset ja teemme harjoituksia kelistä riippuen maneesissa tai ulkoradalla ratsain 1–2 ryhmässä osallistujamäärästä riippuen.

Päivä päättyy loppupalaveriin ja keskusteluun, jossa jokainen saa halutessaan myös henkilökohtaisia harjoituksia kotiin viemisiksi.

Kouluttajana kurssilla on lajin kotimaan pioneeri, kokenut ja positiivinen ammattivalmentajana toimiva Katariina Cozmei.

Kurssilla on sekä teoriaa, että käytännön harjoituksia. Alkeiskurssin hinta on 130 € ja jatkokurssin 120 € ja se sisältää opetuksen, ruokailut päivän aikana, mahdolliset lainavälineet ja hevos- sekä maneesi/ratavuokran.

Lämpimästi tervetuloa hauskan lajin pariin!

Lisätietoja Katariina Cozmei kata@iberico.fi 044 033 6700

Working Equitation & Klassinen ratsastus hevosten jumppamielessä 18.9.2020

Kuva: Iberico Finland

Tervetuloa iltakurssille Kylämäen Hevostilalle!

Kurssi alkaa kello 16 pienen keskustelun ja teorian merkeissä – samalla rakennamme radan maneesiin. Sen jälkeen menemme satuloimaan hevoset, ja ratsastamme 2 ryhmässä.

Kurssi sopii perusratsastustaidon hankkineille (pysyy kyydissä käynti–ravi –laukka, kiltillä hevosella), kaikille Working Equitationista ja hevosten jumppaamisesta kiinnostuneille ratsastajille.

Voit osallistua kurssille kiltillä Kylämäen hevosella (painoraja noin 90 kg) tai omalla hevosella.

Kurssilla opettajana toimii Working Equitationin aikoinaan maahantuonut kouluratsastaja Katariina Cozmei (www.iberico.fi)

Kurssin hinta on 90 €, joka sisältää opetuksen, hevosvuokran tai omalla hevosella tullessa maneesimaksun sekä toki alvin.

Kurssille mahtuu 8 oppilasta.
Ilmoittautumiset ja lisätiedot kata@iberico.fi